Nieuws     Publicaties     Downloads     Links & tips Sitemap
  Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes met betrekking tot de COBRA therapie. Nieuwe items worden bovenaan de lijst geplaatst.

08-08-2009
Download hier het proefschrift getiteld: " COBRA Combination Therapy in Rheumatoid Arthritis, Implementation and Beyond", op 1 oktober 2009 om 10.45 te verdedigen door Lilian van Tuyl in de aula van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
25-06-2009
Op 1 oktober 2009 zal het COBRA congres plaatsvinden in het cobra museum voor moderne kunst te Amstelveen. De vooraankondiging is reeds de deur uit: klik hier om de uitnodiging te bekijken; u kunt zich per email opgeven.

10-08-2008

 

 

Er is bericht ontvangen van de ACR dat het COBRA follow-up onderzoek geselecteerd is voor een presentatie op het congres. Het ACR congres zal plaatsvinden van 24 t/m 28 oktober in San Francisco. Lilian van Tuyl zal op dinsdag 28 oktober om 17:45 een presentatie geven tijdens de ACR concurrent abstract sessie 'RA Treatment: Biologics - Efficacies and Strategies' met als titel: 'Rate of progression of the COBRA trial cohort after 11 years follow up'.

08-08-2008

 

 

 


Op de najaarsdagen van de NVR op 25 en 26 september 2008 in Papendal zullen de follow-up data van de COBRA therapie gepresenteerd worden tijdens de sessie 'vroege agressieve behandeling' met als titel: 'Progressiesnelheid van radiologische afwijkingen van het COBRA cohort na 11 jaar follow-up'.
Ook worden op vrijdag 26 september twee posters over de COBRA implementatie studie gepresenteerd: 'Effect van een voorlichtingsinterventie op de attitude en ervaren bekwaamheid van reumaverpleegkundigen om patiënten met vroege reumatoïde artritis op COBRA therapie te begeleiden'. En: 'Succesvolle ontwikkeling van implementatie materiaal voor de behandeling van reumatoïde artritis met COBRA combinatie therapie'.
   

01-08-2008

 

Het COBRA-CTX artikel is geaccepteerd als online first bij Annals of the Rheumatic Diseases. In deze pilot trial wordt met een gemodificeerd COBRA schema en een tight control benadering een remissie behaald door maar liefst 90% van de patiënten.
   

28-07-2008

 

 

 

Het focus groep onderzoek, dat de meningen en gevoelens van reumatologen en patiënten ten aanzien van de COBRA therapie in kaart brengt, is geaccepteerd voor publicatie door Rheumatology. In dit kwalitatieve artikel wordt beschreven dat reumatologen de COBRA therapie ingewikkeld vinden en dat ze er tegenop zien om de therapie aan een nieuwe RA patiënt voor te schrijven. Patiënten zijn enthousiast over een stevige start van de behandeling indien dit hun prognose zal verbeteren, hoewel ze wel graag het aantal pillen willen afbouwen in de loop van de tijd.
   
   
 
Design by: 3en3.nl  
target="_blank" />